Video 2#

Hej! Har väl inte hänt så mycket intressant, förutom att vi hade Taikwando på gympan, under ledning av Kajsa :)
Det var skitkul!
Annars är här en video som ni kan se. Jag känner igen mig lite i den faktiskt eftersom att jag kan få lite utbrott ibland när jag spelar fiol. Mina är kanske inte lika stora som hennes, men de räcker...
(fick idén att lägga upp det av emma, som ni hittar som eemmajk bland länkarna eller i ett av inläggen lite längre ner)
Herrå!

Iphone spårning!

Ja, det har ju varit på tal om den här spårningen av iphone nu i veckan (kanske till och med förra) och folk som inte har Iphone har varit lite kaxiga nu när detta visat sig, men nästan all rätt, eftersom att vi som har iphone inte har fått veta detta. Men den här spårningen har alltså den funktionen att 3g master och annat ska kunna spåra mobilen och på så sätt ska du som har iphonen få bättre täckning etc. Det är i alla fall vad Apple säger.
Nu verkar det som att de ska ta bort detta spårnings-tjosanhejsan, och att allt man sysslar med bara ska sparas i 7 dagar på mobilen. Dessa ändringar förväntas komma med nästa uppdatering av operativsystemet.
Mer om detta, och bättra förklarat hittar du på Macworld, där jag också hittade denna information.
Nu ska jag köpa pizza! Vi hörs och kanske till och med ses ;)

Spela, spela och åter spela..

Jaha! Nu börjar den stenhårda träningen inför kall. Jag har massor att gå igenom och började så klart för sent. Som vanligt. Det måste bli ändring på detta nu! Hur ska detta gå annars?
Nej, nu ska jag inte sitta här o skriva utan fortsätta spela. Nöta,nöta,nöta! :I
Jajemän! vi hörs väl antar jag :D
(tänkte ni kunde lära er lite om fiolens uppbyggnad undertiden jag övar) ;)
eller så kan ni lyssna på ett av världens vackreaste stycken, som spelas av en av världens bästa violinister - Itzak Perlman:

The script i mitt huvud och öra.

Hej! Har lyssnat och sjungit på låten jag ''gav'' er igår hela dan. Den är bara så bra! :D
Annars så har det bästa med dagen varit den glassen jag åt idag i sin alltid lika söta burk, nämligen ben & jerry's!
Om 20 minuter ska jag äta och sen bär det av till simrishamn där orkestern äger rum, vi ska väl spela beethovens femma antar jag. Men så blir det väl lite annat gojs med :)
Fick nyss veta att det är ett ''extra rep'' inplanerat i morgon 17.30 med kammarorkestern, eftersom att vi ska spela på Malmö opera den 5:e maj... Får se om vi kan komma. Mer om det får ni veta i morgon
Vi hörs i morgon tror jag!

FRÅGA TILL FOLKET!

Är det äckligt att handla på second hand?
Om ja: varför är det äckligt?
Om nej: finns det något man INTE bör handla där och i så fall vad?
jag är bara nyfiken. Det sägs nämligen att det är ett mode som går nu...
.

The Script

Ja, som ni kanske förstått är jag lite tokig och galen, fick veta att det till och med var folk som slutat lyssna på den musiken jag lägger upp... :(
Jag må vara tokig, galen, random, tappad ja allt - Men jag har faktiskt en väldigt bra musiksmak (tycker jag..)
Och därför tänker jag dela med mig lite extra av den NU!
The man who can't be moved - The script
(glöm inte kolla in min supercoola klocka längst nere på bloggen i vänstra hörnet.. Ledtråd: Du hittar den på mjölkpaket, vetemjöl, godis, schampo, tvål, tvättmedel, smink, tandborste, tandkräm, tops, bummolsrondeller, nagellack...)

Återupptagning av pluggeriet..

Jajamän! idag ska jag alltså försöka komma i kapp i matten, So:n och Spanskan.
Alltså, jag ligger inte efter i So:n men vårt arbete ska vara klart på fredag, så aa... Och anledningen till att jag ligger efter i Sp och Ma, är för att jag var ledig en MÅNDAG, vilket inte är så smart. Och därför har jag dubbel läxa i spanska. SKITKUL JU!? -.-
Annars är väl dagen ganska chill, ska prova mitt nya schampo och balsam, och det ska väl bli kul, tror jag...? Och så ska jag basta ofc ;)
Nej, men nu ska jag plugga, så får ni nöja er med ett par random bilder.
.

Bilder från resan till och från stockholm

Japp. Här kommer det några bilder på mig och amanda! jag lovar nte att vi ser jätte normala ut eller att JAG ser jätte söt ut, men palla vara det!? ;)
Tänk vilka lögner kameran kan sprida...
Av någon konstig anledning fastnade jag för detta gigantiska MCdonald's M...
Och bara därför var jag tvungen att fota ett till... Jag menar två till...
Dancing in the moonlig.. SUNSHINE!
Älskar mina glasögon på denna bilden!
(jag vet mycket väl att MCdonald's är ett skitföretag, men jag har aldrig sett ett så stort MCdoo M...)

ÄLSKAR Reklam Låten!!!

Älskar denna låten, men hatar att den är specialgjord för reklamen!
Hursom helst så är den jättebra och ni mååååste bara se den, men inte för många ggr!
OBS! De gör reklam för ''basturökt gris''!
Lönneberga reklamen

VIKTIG INFO ANG. BLOGGANDET!!!

Jag går rakt på sak och skiter i allt jamsande om hur härligt jag har haft det, mina kläder som MAMMA (av alla människor!?) har införskaffat åt mig och min fina solbränna...
Jag ska försöka ta tag i bloggandet, och denna bloggen kommer förhoppningsvis inte vara en blogg där jag berättar om mitt vanligtvis urtråkiga liv utan en blogg där jag berättar om det lilla spännande inslaget som inträffar ca 1,5-2 ggr per månad. Därför så kommer inte jag att blogga varje dag, men kanske varannan eller var tredje, därför uppmanar jag er att INTE SLUTA LÄSA DEN!
btw tänkte jag tipsa om en blogg. Och jag tipsar den inte för att det är någon jag känner, eller för att hon  har bett mig utan för att jag ÄLSKAR hennes roliga tjolahopp!
(klicka på bilden för att komma dit)
Alltså MIN blogg komme att handla om musik, dels den jag spelar och den jag lyssnar på, samt en pluttebit politik och kanske, kanske lte vanligt tjafs, om jag har tid att gå igenom det.
Hoppas jag inte skrämde iväg er precis, men då kan ni åtminstone kolla bloggen jag nyss tipsade om så blir jag liite nöjd i alla fall :D

Antagen till Kall! :D

Hej hopp!
Jag har (som ni inte vet) sökt till en kurs kallad Kallkursen. Det är en kurs för unga stråkmusiker, som har en viss tallang för sitt instrument. Det är en kurs för violinister och altviolinister. Kursen äger rum i kall, i jämtland utanför åre.
Jag var på provspelning i stockholm härom veckan och fick svar nu i tisdags. Jag blev antagen!
Det visade sig att det var 16 st i hela sverige som blev antagna, och jag är alltså en av dem.
På kursen (som är ca 2 veckor lång) så har man indvidiell undervisning samt små stråkensembler. Dessa kommer att visa upp/ spela upp sista dagen i en liten kyrka.
Jag var bara tvungen att berätta eftersom att jag blev så himla glad. Jag trodde faktiskt inte att jag skulle bli antagen eftersom att det var första gången jag sökte, men det blev jag alltså.

Mer om kallkursen ka du läsa här.

(det kan verka lite skryigt hela detta inlägget, men det är inte riktigt meningen, även om det kanske har att göra med en liiiiiiiten bit stolthet.)

Nu ska jag bara öva hela tiden fram till dess. Ciao! :D

Helgen tillbringas i nordöstra götaland och svealand

Ja, jag ska alltså till norrköping idag, vid fyra tiden. Där stannar jag i en dag och sedan drar jag med mormor till stockholm där jag ska söka till ett fiolläger, eller kurs som det kallas. Sen på måndag ska vi åka ner igen, och då följer även Amanda, Maln och kanske Alice med ner, vilket kommer bli skoj.
Men nu måste jag avsluta, ska strax åka iväg eftersom att det blåser halv storm där ute..
Ha de så gött, så ses vi nån gång :)

Sista veckan på Prao.

Nu har alltså sista veckan av PRAO:en satts i rullning. Veckorna bara flyger förbi.. Däribland dessa två PRAO-veckor som jag håller på att beta av. Visst.. jag kommer ju inte att ha PRAO:at i två veckor eftersom att 4 av de 14 dagarna är helg, + att jag var ledig förra måndagen, slutar tidigare i mogon och ledig på fredag (pga en resa till stockholm). Och tack vare dessa PRAO-dagar har jag fått leva en ''light-variant'' av hur mamma lever. Dvs, gå upp skittidigt på morgonen. Åka långa resor för att komma till sin ''arbetsplats''. Jobba massor med timmar. Och till sist åka långa resor hem. Stackars henne alltså. Och så sitter jag här hemma och gnäller på att hon aldrig är hemma och alltid jobbar. Det är ju faktiskt inte hennes fel att Skåne är så stort...
Hur som helst har dagen sett ut ungefär så här.
06.00 - Väckning
06.30 - Uppstignig, påklädning, frukostätning, sminkning...
06.45 - Resa till backagården
07.45 - Ankomst
07.50 - Gå ner till Gillestugan och dammsuga (med en pissdålig dammugare), städa toaletten, torka bord, tömma papperskorgar, sätta i nya påsar i papperskorgar, ta med lite flaskor och sånt upp...
08.30 - Torrsopa i sal 10 C, samt torka bord, tömma papperskorgar, tvätta tavlan etc..
9.30 - Göra samma sak i sal 6 C + städa toaletterna där.
11.00 - kopiera massa papper
12.00 - LUNCH
12.30 - CHOKLAD DRICKNING
12.45 - Göra semester lista
13.00 - Kopiera, sortera och sätta in fakturor i pärmar
14.00 - vika 80 servetter, samt lägga upp dem på ''bordet vid pianot''
15.07 ta bussen till HÖÖR station
15.22 - Ta tåget från HÖÖR till malmö
16.40 - Ta tåget från Malmö till Rydsgård
17.15 - Gå hem från stationen
CA 17.20 HEMMA IGEN!
Väldigt rolig dag!
Tjoflöjjt!

Media. bara skit.

Kom bara och tänka på den här undersökningen där Håkan Juholt fick drygt 20% av svenskarnas ''stöd'', medans Fredrik fick drygt 60%. Det är ren högerpropaganda. Vad har det med politiken att göra? Det är ju vad de driver för politik som är det viktiga, alltså är det en väldigt ''luddig'' fråga på det sättet.

Världens bästa låt:

ja!!! i detta inlägget får ni höra en av världens bästa låtar. Dessutom så MÅSTE man höra hela låten för att den han vissa ställen som är så bra och speciella, så att man måste höra den. + att det är ett saxofonsolo i slutet :D
(låten är på svenska, men den har tysk titel ba, så ni vet)

die mauer - ebba grön

PRAO

jaha. nu har man prao i en vecka till... Eller ja.. alltså det är ju helg nu, men på måndag sätter det igång igen...
Jag har varit o shoppat förra veckan. Köpte skor, ett par tröjor, byxor och en mascara.
Idag spelade jag konsert (händel sonatan första satsen nivet) Det gick väl ganska bra, eller jo, det gick bra. Och på fredag ska jag upp til NK och söka till Kall-kursen, så nu blir det hård träning hela veckan.
Jag blev så sur på en busschaufför igår! :o
jag skulle kliva på bussen och betala med jojo-kort. och då är det ju så att det är nåt som måste skrivas in innan man kunde betala, och så väntade jag såklart på det:
- Ja!? var ska du någon stans då? sa han och lät jättesur.
- Till Eslöv.
- Ja, du får ju säga nånting, det kan ju vara ganska smart. Sa han fortfaarnde lika sur.
Barn eller? frågade han sen, och jag var ju skittrött efter den dagen så jag hörde inte vad han sa och därfer så fick jag ju tänka efter..
- HALLÅ? Barn eller? nästan skrek han.
- ja barn.
- Ja, du får ju vara vaken här nu i denna världen. Annars fukar det ju inte. och så var han skitförbannad.

Och jag höll på att koka över. Liksom: vad håller han på med? driver han med mig eller?
Skitsamma. Nu skrattar man nästan åt det, men jag blev skitskraj. jag fattade ju inte varför han var så sur. Hade jag gjort nåt eller? jag vet inte. Konstigt var det i alla fall, och rädd blev jag.
LÅTTIPS!
Aicha - Outlandish

RSS 2.0