Shopping!

Jaha hejsan hoppsan!
Idag skulle jag vara med Petra (jag såg verkligen fram imot det, med tanke på hur jag mådde igår..), men sedan fick jag sma:a återbud pga opera (som visade sig vara teater). Operan skulle börja kl. 20, och biljetterna skulle hämtas ut en timme innan. Men vi åkte dit innan dess för att jag skulle klippa mig och så var jag tvungen att ha lite grejor till på torsdag. Det slutade med att jag kom hem med ett par ' Fucking Perfect Jeans ', en HH kofta och så lite annat, som jag ska ha när vi åker skidor. Jahapp. Det är väl vad som  har hänt. Jag har äntligen bytt profilbild på FB (det var på tiden!)
Annars har jag inget att tilläga. Dagens musiktips hittar ni i texten :)
En annan bra låt är - I need a Dollar med Aloe Blacc.

Ung Talang!

Japp! igår var jag med Paula och Petra och tittade på Ung Talang (en musiktävling som görs varje år i vår kommun). Vi tittade både på de äldres kval och Finalen (pallade inte kolla på ''knattarna'' också xd).
I den äldre kategorin är det folk som är mellan 12 och 18 som får vara med. Dessa ska då framföra en låt/stycke, inför publik och Jurry, om man är tillräckligt bra, kanske man är en av åtta som får gå vidare till Final.
Ja, vad ska jag säga? Det var en blandad kompott. Bland annat min vän Agnes gick vidare (OFC! ;) ), och en som heter Mattias.
I finalen gick det riktigt bra för Mattias. Han vann den äldre kategorin. Han var vääääldigt duktig!, men om det skulle finnas en andra och tredjeplats, skulle defenetift Agnes och Fanny ha dessa! De var GÖRBRA!
I den yngre kategorin vann Filips syrra och hennes kompis. De var jättebra, för att de kunde sjunga båda två, och hade en väääldigt bra koreografi :)
Stackars filip kunde inte vara med och se på när hans syrra tar hem allt, utan var ju tvuuungen att ''träna'' :@! Va!? vad fanken är det för ursäkt! TRÄNA!? HALLÅ!? Efter att man har vunnit får man ju inte vara med och tävla igen, så att det är verkligen synd om honom! :o
Jaja.. Men jag skulle banne mig skitit i att spela, om min syrra hade varit med...!
Hur som helst så var dagen toppen, eftersom att jag efter detta hängde med Tvillingarna hem och sov över där.
Nu är jag alltså hemma och MÅSTE SE CSI! hejdå!

Anteckningen.

hej! Jag råkade hitta en anteckning på min mobil från någon gång i Januari. Och eftersom att den handlar om framtiden (om mars), så tyckte jag att den passade bra här i slutet på februari :)
Mars:
När människorna har förstört Jorden och vi måste flytta till mars SKA det finnas en ö där, som ser ut som en köttbulle omgiven av brunsås. Ön ska döpas till Landet Köttbulle.
- Ur en tidning år 4021:
''... Ingen vet varför Sara Nyman valde namnet Landet Köttbulle (eftersom att hon själv var vegetarian), men det ryktas om att hon någon gång den 26 januari kom på det när hon borstade tänderna, och att hon tyckte det lät gulligt...''

Filmkollande

hejsan ja!
Idag har jag kollat på en film som hette A Serius Man. Den var säkert bra för att det var bröderna Coen som har gjort den, men jag fattade ingentig... Så se den om ni är bra på religon och konstiga ord :)
Efter det var klockan runt 18, så att jag satt vid datorn och kollade runt lite, och vid halv sju började jag spela. Idag var första gången som Händel gick ganska bra! :D (y)
Ja, sen har jag inte gjort så mycket.. jag har tittat på CSI och lite sånt, men mer är det inte..
Så vi höres!

Chip / Hide and Seek

Japp! Idag åker chip hem (hunden som har varit här i en vecka). Det är väl lite tråkigt, samtidigt som det är lite skönt (eftersom att jag är den som har gått ut med honom 'most of the time'). Han har ju varit lite tjuvaktig nu några dagar. Han har ju tagit lite bröd och lagrat undan i sin korg och lite sånt xd, men det gör inte så mycket eftersom att han åker hem i morrn. :)
jaha. Nu på natten såg jag Hide and Seek med pappa.
Den var ju ganska seg om man säger så. Det tog ju år och dar innan filmen drog igång på riktigt.  Och den var ju sjukt lik Barnhemmet (en spansk skräckfilm)! Så ja.. Lite meningslöst att göra en nästan lika dan film.
Filmen handlade om en pappa och en flicka (vars mamma var död). De bodde i ett hus i en lövskog. Där flickan sedan får en sk låtsaskompis (det är tydligen vanlit att barn som har varit med om sådana händelser får låtsaskompisar). Flickan och denna kompis (som kallas Charlie) leker då Hide and seek, lite då och då. Dessutom leker de en permanent lek: nämligen att få pappan (pappan är psykolog) att bli arg. Sedan händer då massa saker som Charlie har åstadkommit. Och pappan försöker få ur flickan vad som igentligen händer, vem charlie är, och vad han vill osv.
LÄS INTE DETTA OM DU INTE VILL VETA HUR FILMEN SLUTAR!
Till slut så får pappan ur flickan vad Charlie vill, och så börjar han rota igenom massa lådor och sånt. Pappan har under tiden bokfört allt som flickan har nämnt om charlie i en bok. Men nu när han tittar i den boken är det bara tomma sidor. Sedan går han igenom alla försvinnanden med dockor och allt möjligt, och kommer fram till att det är han själv som är Charlie, att det är han som mördade mamman och alla de andra. Det är han som har tvingat flickan att leka massa lekar och rita teckningar. Precis då kommer flickan in i rummet och säger:
- Förstår du nu pappa?
Sedan går det några lååååånga tio sekunder och så säger pappan/charlie:
- Pappa är inte här längre.
Och så skriker hon och springer upp på sitt rum (tror jag)... Blablabla...
Men hela filmen slutar med att advokaten eller vad det är placerar henne på ett hem för sådana barn, och behandlar flickan som sitt eget barn.

Today's music!

Ja.. Jag gick o la mig ganska sen idag, så att jag vaknade där vi halv tolv. Sedan spelade jag lite Halo Reach (jag började om hela spelet, för jag körde där nere). Men efter ett tag blev jag sur för att jag inte kom vidare så då åkte jag med mamma och handlade. När jag kom hem satte jag mig vi datorn och började kolla på The last song (igen). Den är ju bara så fiiiin den filmen! Jaja.. efteråt satte jag på dagens låt (som finns med i filmen). Japp, så ligger det till. Nu ska jag äta och sen MÅSTE jag spela MYCKET!
Här kommer den:
She will be loved - maroon 5

Tjej och senare tjej & killkväll

Ja, kom precis hem från en jättetrevlig kväll med charlotte, felicia och petra!:D
Det var jättekul :)
Sedan efter ett par timmar kom några som jag aldrig fatta varför de kom  dit ens (vi sa ingenting och de bara klampade in som om de bodde där själva :s)
Jaja, nu är jag alltså hemma + att en massa har svarat för att vi körde sms-roulette. (petra kunde inte för att vi updaterade hennes mobil, så att alla kontakter försvann...)
jaja, ingen musik i detta inlägg, men en bra låt är i alla fall Africa med Karl Wolf.
Herrå!

Film!

har kollat film hela dagen. och hoppas att det händer något ikv. kanske med charlotte, charlotte, felicia och petra? vi får se.. men så länge kan ni lyssna till denna härliga låten ;)
från reklamen! men detta är hela låten ist.!
(klicka här annars om ni vill se reklamfilmen. Om ni vill se en massa andra reklamfilmer, med musi i, kan i klicka på reklammusik nere vid länkarna)

Fadd

Ja. Fredagkvällen är HELT fadd. Tråkigt som tusan. Som tur smsar jag med Petra som håller uppe ljuset i min natt (eller nåt sånt klatchit). jaja, tänkte sno denna låten från Linn Anderssons blogg. Den var bra, så ja.. I gentjänst, tänkte jag länka till hennes blogg (som jag redan har gjort).
Här kommer den:
Christian Walz - Like Suicide

FREDAG(:SMYS)

Idag är det fredag! det är gott! då får man käka godis och myyysa framför dumburken! HÄRLIGT!!!! :D
tänkte berätta lite kortfattat om eftermiddagen:
började spela för knappt en timme sedan (jagvet, för sent idag igen). Innan det hade hela familjen (även kända som: sjuklingarna och jag) tittat på en film, som jag återkommer med titeln på. Jag var ca 1 cm från att gråta. Filmen var lite annerlunda, men helt okej. Så att om mna inte vet vad man ska hyra (och vill ha en komedi) HYR DEN!
När jag väl satte igång och spelade en händel sonat (No. 4) började jag facktiskt fälla ett par tårar! Det var för att jag tänkte på en gång när jag spelade Bach:s Air (väääldigt fint stycke + sorgligt) för att då började jag också gråta över min DÅ gamla hund. :'(
Sedan kom jag att tänka på ett stycke av Albinoni (som också har en sorglig ton). Det stycket spelades nämligen när ett skepp (kommer inte ihåg vad det heter) sjönk i östersjön (mellan sverige och finland). Dock har jag tänkt att bjuda på detta stycke. Så att här kommer det. VÄÄÄÄÄLDIGT FIIIINT!
om ni inte orkar lyssna på hela lyssna i alla fall från 3.20, 6.10 och framåt, för att då kommer ett snyggt violinsolo! ^^
tycker att videon var ganska fin så att jag behåller den.

Det sprödbakade fisken.

Idagg hade vi vanlig skola (so vanligt). Men på engelskan lekte vi någon lek*. sedan efter det så hade vi (vi=jag,felicia,charlotte,charlotte och petra + massa andra) HK**. Där skulle vi göra någon sorts fiskrätt. Jag och Petra gjorde Sprrödbakad fisk, med klyftpotatis, råkost och dillsås (MUMS!!!). Dessutom hann jag med att göra konsumentköplagen på MVG, och så har jag skaffat mig min sista MVG-uppgift, så att jag kommer att få MVG veckan efter sportislovis! *tummen upp (för mig)*
Sedan hade jag tänkt att jag, Petra, Felicia, Charlotte, och kanske charlotte skulle se Ung Talang på onsdag, men vi får se vem som kan.
Jag har också några dåliga nyheter. Alla i familjen UTOM JAG är sjuka nu, så det är bara en tidsfråga innan jag också går här med feber och piss. :(
Men, ni får ha det så bra, och så ses vi i morgon, om inte senare!
(jag bjuder på en SJUUUKT bra låt:
* = Leken går ut på att samla så många poäng som möjligt genom att stå upp, eller sitta ner.
De som sitter längst fram i raden ska trycka nästes hand vid rätt tidpunkt (dvs, när en annan person, som sitter framför visar ett föremål eller på något sätt ''signalerar'' att de ska trycka, eller låta bli) och så ska tryckningen löpa hela raden bak, så att den siste personen, sitter eller stannar kvar. Om den sista gör rätt, får den hoppa fram och resten av ledet hoppar ett steg bar, annars får den sitta kvar. Det lag som först har kommit tillbaka till sina ''utgångsplatser'' vinner.
** = Hemkunskap.

Hej hopp!

Tänkte bara testa mina kunskaper lite innan jag går till sängs. Här kommer låten jag snackade om för typ en timme sen!
Veronica Maggio - jag kommer

Hittade en fin liten bild sen i julas.

Konstigt.

Ja. Jag hade tänkt att berätta att min blogg är så fin och så, men nu går ju inte det eftersom att den är helt fackad. (ursäkta ordvalet). Ni kan i alla fall kolla klockan nere i vänstra hörnet (läääängst ner på sidan). En ledtråd. Den ser ut som något som man hittar på matvaror. Piiiiip, säger det när de slår in ____________ i kassan...!

Lördag, Söndag, Måndag, Tisdag

Ja. I går var jag med Emma. Eller.. Igentligen från i fredags, för att vi sov över. Sedan igår så åkte vi med syskonen till nallekonsert. Det kunde varit bra, om de hade spelat hela 5:an och lite fler än 3 låtar... men sånt ärr livet när man går på bebis konserter... Sedan efter det skulle jag stanna kvar i malmö för att jag skulle på opera med mamma. Den var väl okej. Men vi satt på första raden så man såg ner på orkestern hela tiden istället för att titta på de som sjöng.
Idag har jag gjort lite allt möjligt, men lång ifrån vad jag trodde jag skulle hinna med... Jag har i alla fall börjat med HK-uppgifften... Men den ska vara klar på onsdag och i morgon och på tisdag är jag inte hemma mer än en timme, så att vi får se hur jag ska hinna.
Hur som helst så är det skola i morgon, oh det ska bli måttligt kul. Herrå.

Hänt de senaste dagarna..

Ja, vad har hänt?
I skolan:
typ ingenting... Eller jo, skola som vanligt.. Vi har något arbete, där man ska ''göra'' en hållbar stad. Så det har vi jobbat med typ hela veckan. Sedan på engelskan har vi tittat på massa serier och sånt. I matte har vi hållt på med procent. Och så vidare.. -.-
Helgen:
Idag (om ca 45 min) kommer det en hund hem till oss som ska bo här i ett par dagar. Får se om jag pallar... :/
Sedan ikv ska jag och mamma på teater.
Musik:
I orkestern har vi börjat repa på Beethovens 5:a, HÄRLIGT!
+ att jag fick noter på ett jättefint stycke av Albinoni.
Och så har jag två musiktips...

Håkan hellström - Jag vet vilken dy hon varit i.
The Fray - You found me

Hänt i veckan

Ja, jag kommer börja från förra veckoslutet närmare bestämt lördagen. Då åkte jag, mamma och ida till köpenhamn för att se en konsert med några tjejer från kina som skulle spela på traditionella instrument. Det var faktiskt jättespännande. En av dem spelade Czardás på en sån där grej med två strängar. (För er som nte vet så är det ett fiolstycke. Om man har hört album versionen av Alejandro med Lady gaga, så är det det stycket hela låten börjar med..)
sedan gick hela veckan som planerat, och igår så var jag på en konsert med en grupp från mongoliet som spelade på deras traditionella instrument och STRUPSÅNG! Om ni någon gång får chansen att höra det live, GÖR DET!!!! det var as COOLT!!! (+ att en av dem som sjöng såg otroligt bra ut...)
jaja... Så ligger det till, får se vad som händer idag. Melodifestivalen är ju kl. 20. Men får se om jag orkar. Emma kanske kommer hit... jag vet inte. Herrå!

Igår städade jag.

Just det. Och med städa menar jag STÄDA. Alltså inte dammsuga och damma av lite, utan flytta alla grejor, dammsuga, torka golvet, dammsuga igen och sedan flytta tillbaka allt. Under tiden så surade jag, tänkte lite...och grät... sedan grät jag ännu mer, men det var för att jag kom och tänka på en bok. :/ Hur som helst så har jag flyttat på allt och så har jag flyttat ut skrivbordet. Nu väntar jag bara på att min garderob kommer upp så har jag ett komplett rum :)
Jag är ledsen att jag inte har skrivit på ett tag, men ärligt talat så har jag glömt bort att jag har den. Men nu ska det bli ändring på det. Chiao!

RSS 2.0